Creëer een sfeervol en uitnodigend terras met deze 6 tips!

Bent u als horeca-eigenaar gezegend met een restaurant voorzien van een heerlijk terras, een café met een zonovergoten plek, of hotel met een buitenzitje? Of uw buitenruimte nu royaal bemeten is, of juist knus en intiem: u heeft het geluk van een buitenplek waar gasten kunnen genieten.

 

Maar hoe zorgt u ervoor dat uw terras zich onderscheidt te midden van alle andere zaken? Wij hebben een aantal verrassende tips voor een uitnodigend terras waar gasten maar wat graag neerstrijken én lang blijven zitten.

 

Tip 1. Bedenk welke sfeer het terras moet hebben

Denk eens goed na over de sfeer die uw terras moet uitstralen. Wilt u een energieke en opvallende plek creëren? Of gaat uw voorkeur uit naar een rustieke en bohemian uitstraling, waarin natuurlijke elementen een grote rol spelen? Misschien wilt u juist gaan voor een warme en knusse omgeving, waar gasten zich meteen thuis voelen.

 

Laat uw creativiteit de vrije loop en streef naar een omgeving die past bij de uitstraling van uw horecazaak en die de juiste beleving oproept bij gasten. Als u eenmaal duidelijke keuzes heeft gemaakt en de stijl voor ogen hebt, geeft dat richting voor het terrasontwerp en verdere interieurkeuzes.

 

Tip 2. Laat de huisstijl van uw horecazaak terugkomen in het exterieur

Een terras is als het ware een blikvanger voor passanten. Reden genoeg om hier goed gebruik van te maken en van uw buitenruimte een verlengstuk te maken van uw horecazaak. Speel met kleuren, texturen en decoratieve accenten die in lijn liggen met de identiteit van uw horecazaak. Laat de huisstijlkleuren en/of het logo bijvoorbeeld terugkomen in servetten, kussens of in zonwering. Bij Schlappi Markiezen is het bijvoorbeeld mogelijk om markiezen te voorzien van een tekst of logo. Ook in afwerking, vorm en kleur zijn de opties eindeloos. Door uw huisstijl terug te laten komen op uw terras, zorgt u niet alleen voor een harmonieus geheel, het trekt ook nog eens de aandacht van voorbijgangers.

Tip 3. Ga voor de ideale mix van schaduw en zonlicht met markiezen

Niets is zo belangrijk als de juiste balans tussen schaduw en zonlicht op uw terras. Bied uw gasten de mogelijkheid om te genieten van de warme zonnestralen, maar zorg ook voor voldoende schaduwrijke plekken waar ze kunnen ontsnappen aan de hitte. Door gebruik te maken van markiezen als zonwering, creëert u een uitnodigende omgeving waar gasten comfortabel kunnen ontspannen.

 

Tip 4. Zorg voor een aangename temperatuur

Helaas hebben we geen invloed op het weer, maar gelukkig zijn er wel tal van slimme oplossingen die zorgen voor een aangename temperatuur op uw terras, ongeacht het seizoen. Neem het voorjaar, waar het overdag lekker warm is, maar de avonden verraderlijk snel afkoelen. Op zulke momenten zijn terrasheaters onmisbaar! Door de warmtestraling blijven gasten comfortabel zitten tot ver na zonsondergang. Bij Schlappi heeft u de mogelijkheid om heaters te integreren in markiezen. Niet alleen praktisch, ook nog eens stijlvol.

 

En laten we de hete zomerdagen in Nederland niet vergeten, waar de zon fel brandt en het kwik stijgt. Om uw gasten te laten ontsnappen aan de zomerhitte, is de juiste zonwering essentieel. Markiezen houden het felle zonlicht tegen waardoor het minder warm is op uw terras. Strategisch geplaatste ventilatoren zorgen ook voor een aangename luchtstroom en verfrissend briesje. IJskoud drankje erbij en uw gasten blijven ongetwijfeld lang hangen.

 

Tip 5. Creëer een unieke sfeer met verlichting

Geef uw terras een betoverende uitstraling met sfeervolle verlichting. Denk aan het gebruik van lantaarns, stringverlichting of speelse lichtobjecten. Bij Schlappi bieden wij ook de mogelijkheid voor het inbouwen van ledverlichting in de markiezen, wat zowel praktisch als esthetisch is. Het juiste licht brengt een warme en uitnodigende sfeer met zich mee. Laat uw terras stralen in de avonduren en creëer een onvergetelijke sfeer.

 

Tip 6. Voorkom verkleuring van meubels

Als u dan uw droomterras heeft weten te realiseren, wilt u het natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Maar omdat het meubilair veelal buiten staat, heeft het heel wat te verduren. In de felle zon kan textiel bijvoorbeeld snel verkleuren. En wist u dat meubels die binnen staan ook door ramen heen kunnen verkleuren? Kies daarom voor hoogwaardige en duurzame materialen die beter bestand zijn tegen kleurverlies. Denk aan UV-bestendige kussens en waterafstotende stoffen.

 

De juiste zonwering kan er ook bij helpen dat uw meubilair minder verkleurt. Op deze manier blijven uw binnen- en buitenmeubels er fris en uitnodigend uitzien, seizoen na seizoen.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor markiezen aan uw woning, winkel of horecazaak? Of heeft u nog vragen over bovenstaande informatie? Wij verwelkomen u graag in onze showroom en onze fabriek. Bel naar +31 (0)13 542 0077 om een afspraak te maken met een van onze specialisten.