Het effect van markiezen op het straatbeeld

Als horeca-eigenaar of winkelier wil je natuurlijk dat jouw zaak eruit springt in het straatbeeld. Een goede manier om dat te bereiken is door markiezen te plaatsen aan de pui van je winkel, restaurant, café of hotel. Ze trekken de aandacht en geven je de kans om je bedrijfsnaam op een unieke manier te presenteren. Het maakt niet alleen jouw zaak mooier, maar draagt ook bij aan het algehele gezicht van een stad of dorp. Stel je maar eens voor. Je wandelt door de smalle straten van een stad, de zon schijnt en het is gezellig druk. Je verliest jezelf in de charme en mooie gebouwen om je heen. Dat fraaie aanzicht is lang niet hetzelfde als aan de gevels geen markiezen hangen. Ze zorgen voor meer kleur, sfeer en een vleugje nostalgie. Als winkelier of horeca-eigenaar draag je met je exterieur dus ook enorm bij aan het gevoel dat iemand krijgt bij een stad of dorp.

Markiezen bij winkels en horecagelegenheden door de jaren heen

Dat een markies nostalgie opwekt, is eigenlijk niet zo vreemd. Markiezen bestaan namelijk al honderden jaren en vinden hun oorsprong in de 18e eeuw. Daarmee zijn ze een van de eerste type zonweringen. Markiezen worden altijd al veel gebruikt bij winkels en horecagelegenheden om gasten te beschermen tegen de weersomstandigheden. Vroeger waren ze enkel handmatig te bedienen, maar tegenwoordig zijn ze ook elektrisch te besturen met een paar tikken op je telefoon of afstandsbediening. Een product dat met de tijd meegaat dus! Meer weten over de oorsprong en het ontstaan van Schlappi Markiezen? Lees verder in dit artikel.

Het effect van markiezen aan de pui van je winkel of horecazaak

Om je een beter idee te geven, tonen onderstaande voor-en-na foto’s het effect dat markiezen kunnen maken aan je restaurant, café, hotel of winkel. De toevoeging transformeert een alledaagse gevel naar een elegant pand met extra charme. Daarbij trekt het meer aandacht en geeft het de kans je bedrijfsnaam op een unieke manier te presenteren.

Schlappi Before

Schlappi after

 

Het gaat verder dan esthetiek

Naast het feit dat markiezen de aandacht trekken en bescherming bieden tegen zon en regen, hebben ze ook andere functionele voordelen. Zo zorgen ze ervoor dat de temperatuur in je winkel of horecazaak aangenaam blijft. Door de natuurlijke schaduw van markiezen wordt het zonlicht grotendeels tegengehouden, waardoor het binnen koeler blijft. Dit zorgt niet alleen voor een fijne temperatuur, maar ook voor energiebesparing.

 

Heb jij een horecazaak en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Op deze pagina lees je er alles over. Ben je in het bezit van een winkel en wil je die meer laten opvallen? Bekijk hier de mogelijkheden voor winkels.

Wil je de markiezen eens in het echt bewonderen? Bezoek dan onze showroom in Tilburg. Onze specialisten adviseren je graag en laten je de mogelijkheden zien.