Markiezen in topconditie houden. Onze tips!

Een markies is niet zomaar zonwering, het is een statement aan de gevel van uw woning, kantoor, winkel of horecazaak. Een stijlvolle toevoeging die niet alleen functioneel is, maar ook nog eens decoratief. En als u dan eenmaal die perfecte markies hebt gevonden, wilt u daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Met deze tips kunt u uw markies niet alleen laten stralen, maar vooral ook de levensduur verlengen en zo bijdragen aan een duurzamere wereld.

 

Ga voor kwaliteit

Een kwalitatieve markies geeft uw pand niet alleen een professionele uitstraling, maar gaat ook langer mee. Kwaliteit is vaak in de kleinste details zicht- en voelbaar. En dat zorgt voor net dat beetje extra aan uw huis, horecazaak of winkel. Bovendien is een constructie van enkel hoogwaardige materialen veiliger, omdat deze beter bestand is tegen harde wind en andere weersinvloeden. Investeer dus in een duurzame markies die jarenlang weer en wind kan trotseren.

 

Voor al onze frames gebruiken wij enkel hout van hoge kwaliteit en weerbestendig aluminium. Meer lezen over op welke kwaliteit u kunt rekenen bij Schlappi? Lees het hier.

 

Juist gebruik van de markies

Als u eenmaal een markies aan uw gevel heeft, is het juiste gebruik belangrijk. Vroeger waren de doeken vaak van katoen en ontstonden sneller zwarte vlekken. Het was daarom raadzaam het doek op te bergen in de winter. Tegenwoordig is dat niet meer noodzakelijk en trekt u de markies op in de kap en blijft het droog en beschermd. Doe dat overigens niet als de markies nog vochtig is, om verstikking te voorkomen.

 

Van oudsher waren markiezen manueel te bedienen, door het trekken aan een touwtje. Tegenwoordig leveren we bij Schlappi markiezen met een motor, waardoor u deze elektrisch kunt besturen via een smartphone of afstandsbediening. Dit maakt het opbergen van uw markies niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger.

 

 

Slijtage of vlekken

Een markies is een pronkstuk aan uw gevel, maar hangt ook met weer en wind buiten. Ondanks goed gebruik kan vervuiling niet altijd worden voorkomen. Regelmatige check-ups zijn aan te raden, om mankementen vroegtijdig te signaleren. Zo voorkomt u onnodige slijtage en verlengt u de levensduur van uw markies.

 

Als u uw markies wilt schoonmaken, zorg er dan voor dat het doek droog is en gebruik een harde borstel om het vuil en zand te verwijderen. Ga vooral niet in de weer met bijtende of heftige schoonmaakmiddelen, dat kan de waterafstotende coating aantasten.


Wist u dat de keuze van het juiste doek een groot verschil kan maken in hoe goed vlekken en kreukels zichtbaar zijn? Bij Schlappi hebben we daarom een Select Dealer Collectie samengesteld met zo’n 40 doeken die zijn ontworpen met precies dat in gedachte. Dankzij de slimme patronen en kleuren, vallen kreukels en vlekken minder op. Mooi en doeltreffend!

Is uw markies aan vervanging toe? Hergebruik het frame

Bij Schlappi weten we als geen ander dat de juiste behandeling van een markies van groot belang is. Maar zelfs bij de beste zorg kan het doek na verloop van tijd slijten of vlekken vertonen. Maar wist u dat uw markies dan een tweede leven kunt geven met herbekleding? Bij beide type frames is dat mogelijk. Aluminium is van nature al een duurzaam materiaal en daarom goed te hergebruiken. Maar ons hout is minstens zo duurzaam, omdat we het uitvoeren in Scandinavisch grenen van de hoogste kwaliteit. Op die manier hoeven we enkel het doek te vervangen. Zo geniet u weer jaren van uw markies, terwijl u tegelijkertijd een duurzame keuze maakt.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor markiezen aan uw woning, winkel of horecazaak? Of heeft u nog vragen over bovenstaande informatie? Wij verwelkomen u graag in onze showroom en onze fabriek. Bel naar +31 (0)13 542 0077 om een afspraak te maken met een van onze specialisten.