Markiezen op maat voor een karakteristieke jaren ’30 woning

Peter en Natasja van der Meer wonen in een prachtig jaren ’30 huis, midden in het centrum van Breda. De verouderde blauw-wit gestreepte markiezen waren nodig aan vervanging toe, deze waren al aanwezig toen Peter en Natasja de woning 20 jaar geleden kochten. Via internet kwamen ze bij een Schlappi Select Dealer uit. Daarna bezocht het stel de Schlappi Markiezen showroom in Tilburg voor nog meer deskundige informatie en advies over de kleurstelling en de omruilgarantie op het doek.

Totaaladvies

De keuze viel op een aluminium frame met houten omkasting. ‘We kwamen al heel snel uit op de houten omkasting omdat dat echt bij het huis past, maar wel met een aluminium frame omdat dat gewoon veel langer meegaat.’ vertelt Peter. Duurzaam en onderhoudsvrij maar toch een klassieke uitstraling. Nu is de jaren 30 woning voorzien van prachtige salie groen-grijze markiezen en hebben Peter en Natasja de doekomruilgarantie niet nodig gehad. Ze kunnen jaren vooruit met de duurzame combinatie van een aluminium frame en een merantihouten omkasting.

Natasja van der Meer: ‘Het voelt een stuk rustiger aan.’

Aan alles gedacht

In de zomer werken de markiezen efficiënt als zonwering, de rest van het jaar is het een plezier om naar te kijken vanuit de keuken, slaapkamers en de erker in de woonkamer. Tijdens het inmeten en de vakkundige montage is er rekening gehouden met ligging van de regenpijpen en het boeiboord. Zelfs met uitgeklapte markiezen openen alle ramen en tuindeuren volledig.

 

Het eindresultaat mag er zijn! Pin de inspirerende beelden via het Pinterestbord en bekijk de video hieronder: