Meedoen tot en met je pensioen

De afgelopen jaren zijn wij al een aantal keer geïnterviewd over onze 45+ aanpak binnen Schlappi Markiezen. Dit kunt u bijvoorbeeld lezen in het artikel van https://ondernemersakkoord.nl/meedoen-tot-aan-je-pensioen/. In de diverse artikelen leggen wij u graag uit waarom wij deze aanpak binnen ons bedrijf hanteren.

‘Oudere werknemers zijn loyaal en komen op tijd’

Onze markiezen worden met de hand gemaakt door secure en loyale (vak)mensen van alle leeftijden. Wij hebben een mooie bedrijfscultuur waar het merendeel van ons personeel boven de 50 is. En daar zijn wij trots op! Werknemers van 45+ zijn echte sfeermakers binnen je bedrijf. Een vijvenveertig plusser voert namelijk écht het gesprek met zijn of haar collega’s. Wij willen een bepaalde sfeer en cultuur in het bedrijf hebben en daar draagt een 45+’er daadwerkelijk aan bij. Oudere werknemers zijn namelijk echt betrokken met anderen en ook zeker met het bedrijf.

Oudere werknemers zijn positief voor je bedrijf

Oudere werknemers worden snel geassocieerd met langzaam werken en veel ziekteverzuim. Uit eigen ervaring weten wij dat dit in de praktijk heel anders is. Zo heeft snel werken niet altijd zijn voordelen. Binnen ons bedrijf is het namelijk erg belangrijk om nauwkeurig te werken. Onze werknemers maken iets moois waar ze al hun tijd en passie insteken. Daarnaast zijn oudere medewerkers hartstikke flexibel. Ze zijn gedreven en zullen uit zich zelf overwerken om ervoor te zorgen dat alles op rolletjes loopt. Dan is het iets hogere uurloon een normale bijkomstigheid.

Schlappi markiezen medewerkers doen mee tot aan hun pensioen

Makkelijker een baan voor 45+’ers

Uit ervaring blijkt dat steeds minder 45+’ers een baan vinden. Dit komt onder andere door het beeld dat werkgevers hebben van deze groep. Dit beeld moet veranderen, vinden wij. Dit is dan ook de reden dat Schlappi Markiezen directeur Dennis Schoormans ambassadeur is geworden van de 45+ aanpak van de gemeente Tilburg. Het doel van de 45+ aanpak is om betere matches te vinden tussen werkgevers en werkzoekenden. Dit gebeurt bijvoorbeeld door, 45+’ers die werk zoeken, een stap in de goede richting te laten zetten door middel van een training in digitale vaardigheden of praktijkcursussen.

Hulp vanuit de gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg helpt werkgevers om de drempel te verlagen voor het aannemen van 45+’ers binnen hun bedrijf. Zo worden er verschillende instrumenten gebruikt om dit te realiseren. Dit kan variëren van een financiële prikkel tot een goede begeleiding op de werkvloer. Wij zijn trots op onze secure en loyale (vak)mensen!