Terugblik naar het begin van Schlappi markiezen

Markiezen zijn één van de oudste vormen van zonwering. Deze klassieke buitenzonwering kan als geen ander gebouwen met een geschiedenis aankleden. Al eeuwen is dit type zonwering een sieraad aan de gevel. Tot ver in de jaren ´60 waren markiezen een exclusief product. In Nederland zijn er nog maar drie pure markiezenfabrieken. Schlappi Markiezen is daar één van met de vernieuwende fabriek in Tilburg. We gaan samen terug in de tijd in deze blog.

Oudste type zonwering

Al sinds de 18e eeuw worden er markiezen gemaakt als zonwering voor winkels en woningen. Het maken van de markiezen is altijd een ambacht geweest. Dit is zelfs zo geweest toen de industrialisatie toenam. Vakmensen maakten en maken vandaag de dag markiezen met materialen van de beste kwaliteit. De passie die deze vakmensen hebben voor het maken van markiezen, ziet u terug in de markiezen. Dit maakt het verschil. Dat was toen zo. En dat is nog steeds zo.

Ontstaan en overname Schlappi Markiezen

In 1986 starten Peter en Ans Schlappi het bedrijf Schlappi Markiezen. Vanuit hun garage worden de markiezen gemaakt, waar de vakbekwaamheid van de markiezen af te lezen was. De uitstekende kwaliteit van Schlappi markiezen wordt snel opgemerkt. De garage wordt na enige tijd ingeruild voor een goed uitgerust maakbedrijf. Deze staat er vandaag de dag nog. In 2018 wordt Schlappi Markiezen overgenomen door Dennis Schoormans en zijn vrouw Charlotte. Met een team vol vakmensen werken ze hard om het kwaliteitsmerk verder uit te bouwen.

Maken van markiezen

Markiezen worden traditiegetrouw met de hand gemaakt. De markiezen van Schlappi worden al jaar en dag gemaakt met oog voor detail. De markiezen worden mooi en handmatig afgewerkt en door de uitmuntende kwaliteit blijven ze lang mooi. In Tilburg bouwt Schlappi alle markiezen zelf. Elk markies wordt door eigen mensen van Schlappi Markiezen met de hand op maat gemaakt.

 

Traditionele markiezen met houten slagen doen het nog altijd goed. Langzaam gegroeid Scandinavisch grenen bevat bijna geen noesten waardoor we het met recht eersteklas hout mogen noemen. Meranti hardhout gaat daar zelfs nog een stapje overheen na het vingerlassen en lamineren. Na verloop van tijd is het aanbod gegroeid en zijn hernieuwbare aluminium frames en omkastingen populair. Deze worden bekleed zoals leunstoelen worden gemaakt. Alles betreft maatwerk. Zo wordt de topkwaliteit waar Schlappi Markiezen voor staat, altijd gewaarborgd.

 

Van alle gemakken voorzien

De kernwaarden van Schlappi zijn kwaliteit, ambacht en service. Al sinds 1986 doet Schlappi Markiezen er alles aan om aan deze kernwaarden te voldoen. Schlappi Markiezen heeft meerdere innovaties op haar naam staan. Denk hierbij aan ledverlichting en ledreclame in het straatbeeld en de knusse warmtelamp op het terras. Elke dag zet Schlappi Markiezen zich in om u de beste kwaliteit en service te bieden.