Opvallend verlichte markiezen bij Cafe De Slijterij

Cafe De Slijterij is een gezellig feestcafé voor de 25/30+ doelgroep in het centrum van Tilburg. Met de vernieuwde markies aan de gevel is te zien dat eigenaar Michel Engel kiest voor kwaliteit en uitstraling. Toen het doek van de markies na dertien jaar gebruik versleten was, besloot Michel het doek te laten vervangen door Schlappi Markiezen.

 

Herbekleding of toch een compleet nieuw markies?

Tijdens het adviesgesprek bij een van de Schlappi Select Dealers ontdekte Michel de mogelijkheden en Schlappi-eigen innovaties om horecamarkiezen extra op in het oog te laten springen. De bestaande markies had nog geen verlichting en de geïntegreerde verlichting in zowel de volant als in het frame waren de doorslaggevende factor. Hij besloot om helemaal door te pakken en ook het frame te vervangen voor een frisse start met de nieuwe elementen. Hij is zeer tevreden over het adviesgesprek en de sfeerimpressie: “Ze hebben heel duidelijk uitgelegd wat de bedoeling is. Meerdere mogelijkheden voorgelegd, met de kleuren, met de verlichting. We hebben topadvies gekregen.”

Met wintervernieuwing op tijd klaar voor het terrasseizoen

Door markiezen in de winter te vervangen, zorgt Cafe De Slijterij ervoor dat ze volledig voorbereid zijn op de zonnige dagen. Deze aanpak houdt rekening met de planning van de horeca, waarbij de vernieuwing van de markiezen naadloos aansluit op het terrasseizoen. “We zeggen: dan maar lekker in de winter, dat we lekker klaar zijn voor de zomer en dat we straks niets meer hoeven te doen.” Zo is Cafe De Slijterij altijd klaar om gasten te verwelkomen, zowel in de warme zomermaanden als in de koude wintertijden.

Een verlengstuk van de zaak

De markiezen van Schlappi bieden niet alleen bescherming tegen de zon, maar ook tegen de regen en de kou. Michel koos ervoor om naast verlichting in het frame ook het logo in de volant van innovatieve ledverlichting te voorzien. Hierdoor valt het uitnodigende terras ’s avonds nog meer op. Michel benadrukt enthousiast het belang van kwaliteit. “Het licht in de volant spat er gewoon uit. Het is een meerwaarde voor de uitstraling waar wij voor staan.” Ook in de winter is het terras een verlengstuk van de zaak, dankzij de terrasheaters. “Mensen die een sigaretje willen roken, lekker drankje buiten willen doen. We hebben een fantastisch uitzicht hier natuurlijk. Het is een verlengstuk van onze zaak en we waren toe aan verandering.”

Cafe de slijterij terras verlicht markies volant van schlappi markiezen

Een visitekaartje voor het cafe

De markiezen van Schlappi geven het cafe een chique en sfeervolle uitstraling, een die past bij het karakter van het cafe. “Hier in de zaak kiezen we altijd voor kwaliteit en dit past gewoon, het is mooie kwaliteit en daar staan wij voor.” Ondernemers in de straat en klanten zijn onder de indruk van de nieuwe markiezen, waar Michel Engel al veel complimenten over ontving.

Het hele jaar door een stralend cafe

Met de markiezen van Schlappi is Cafe De Slijterij niet alleen een nieuw doek, maar ook een statement rijker. Het cafe schittert nu het hele jaar door, waarbij het vernieuwde terras een uitnodigende plek is voor gasten, ongeacht het seizoen. “Het ziet er echt fantastisch uit, iets nieuws en iets moois.” voegt Michel toe. De verlichting tilt de uitstraling van het terras naar een hoger niveau, zowel overdag als ‘s avonds.